Företag

Fyll i formuläret och berätta om företagets EV-behov så hjälper vi er att komma igång.

Vilken lösning passar er bäst?

Efter att ni har skickat in formuläret identifierar vi tillsammans era specifika behov och utformar en lösning som passar ert företag allra bäst.

Vad kan Reload göra för ert företag?

 • Reload kopplar samman laddboxar med användare och automatiserar såväl laddning, kvittohantering samt redovisning allt i en app.
 • Användare kan följa aktuell laddning i appen.
 • Erbjud anställda att ladda hemma och betala med företagets betal eller bensinkort.
 • Dela laddplatser efter behov och skapa publik laddning.

Installation av laddbox

Vi erbjuder installation av laddboxar av certifierade elinstallatörer.

Företag, organisationer och bostadsrättsföreningar kan via Naturvårdsverket, när de installerar laddpunkter, få ersättningen upp till 50% av utgifterna för både laddboxar och installationskostnader.


  FAQ – Företag

  Steg 1.
  Börja med att fylla i formuläret och berätta för oss om vilken typ av laddlösning du eftersträvar. Ladda sedan ner appen och logga in.

  Steg 2.
  Vi skapar ett kundkonto för er verksamhet och kopplar en eller flera administratörer som kan hantera företagets laddplatser.
  Administratör identifieras via telefonummer och ni väljer själv hur många som ska ha tillgång till företagets laddplatser.


  Steg 3.
  När företaget är upplagt kan ni skapa företagets laddplatser genom att trycka på knappen Parkeringsplatser.  Tryck på Lägg till parkeringsplats

  Steg 4.
  Visa vart din laddplats är belägen.  Kartnålen kommer söka sig till den plats där du befinner dig. Därefter kan du zooma in och se till att din laddplats hamnar rätt. Du kan också söka på den plats där du vill skapa din laddplats.

  Steg 5.
  Skriv in det namnet på din laddplats.

  Steg 6.
  Berätta vilken typ av verksamhet du bedriver.

  Steg 7.
  Beskriv din laddplats och/eller verksamhet för dina kunder.

  Steg 8.
  Ni kan prissätta laddplatsen enligt två modeller.  Pris för inbjudna – för exempelvis anställda i företaget eller era gäster.
  Publikt pris – för alla som vill komma och ladda på era laddboxar.

  Steg 9.
  Sätt tillgänglighet på din laddplats.   Laddplatsen kan vara öppen hela dygn eller…  öppet på olika tider under dagen.

  Steg 10.
  För att vi ska kunna automatisera och styra din laddbox så behöver du välja vilken laddbox du har.

  Steg 11.
  När du valt ditt laddboxmärke så ber vi dig logga in med samma inloggningsuppgifter som du använder till din laddbox app. Om du inte har någon app installerad eller inte kommer ihåg din kod behöver du kontakta den installatör som kopplade in laddaren åt dig

  Steg 12.
  Ange identitet på de laddboxar som ingår i din laddplats.  Tänk på att identiteten stämmer överens med id-tagar som du fått till dina laddboxar.

  Steg 13.
  Grattis du har nu skapat din laddplats och den syns på kartan. Du kan alltid redigera öppettider, pris, adress etc. Se länk för hur du bjuder in användare till din laddplats här.

  Om du känner till din (ampere) och spänningen (volt) kan du beräkna effekten (watt) genom att multiplicera dem med varandra. Till exempel: 16 ampere x 230 volt = 3 680 watt. I kilowatt blir det 3,68 kW om du sedan har tre faser på uttaget så blir det tre gånger 3,68 och du får ut 11kW. Se tabellen nedan.

  Tabell:
  16A – 3,68
  20A – 4,6
  25A – 5,75
  32A – 7,36
  64A – 14,72

  Du bestämmer såklart vilket pris du vill sätta själv. Tänk på att du både hyr ut din parkering och servicen att ladda bil. Ta reda på priser på parkering i ditt område och om det är lätt att få parkering. Det finns många parametrar för dig att tänka på när du sätter pris det handlar om som med allt annat om efterfrågan och behov. Vi rekommenderar att du sätt 6kr kWh när du skapar en publikladdplats.

  I din profilvy under fliken Betala ut pengar ser du hur mycket du har tjänat. Du kan göra utbetalning när du inkomst når 500kr eller mer.

  Du får en notis efter varje avslutad laddning.

  För att radera ditt konto så behöver du mejla oss. Därefter får du ett antal frågor för att verifiera att du är ägare av kontot sedan tar vi bort dig ifrån appen. Reload raderar samtliga data ifrån vår databas inom 10 dagar. Vi lagrar ingen information om avslutade kunder. Vill du  återkomma som kund igen behöver du starta ett nytt konto.

  AnvändaravtalIntegritetspolicy

  My Reload AB
  VAT-number SE559354892701

  Östermalmsgatan 26A
  114 26 Stockholm, Sverige.

  hello@myreload.se

  Copyright © MyReload AB