Privat

Dela din laddbox och hyr ut din laddplats  i appen Reload med över 25 000 publika laddpunkter!

 

 • Bli medlem och hyr ut din laddatplats.

 • Bestäm när, hur och till vem din laddare ska vara tillgänglig för uthyrning.

 • Betalning kWh och parkeringsavgift.

 • Fjärrstyr laddning med hjäp av appen.

 • Smart kvittohantering direkt i appen.

   

   

  FAQ – Privat

  Steg 1.
  Se till att du är inloggad i appen via det telefonnummer som du vill ha kopplat till laddplatsen. Därefter gå till fliken Laddplatser och tryck på Skapa laddplats.


  Steg 2.
  Börja med att beskriva vart din laddplats är belägen.  Om du väntar lite så kommer kartnålen söka sig till den plats där du befinner dig. Därefter kan du zooma in och se till att din laddpunkt hamnar där du har den fysiska laddboxen.


  Steg 3.
  Skriv in laddplatsens namn.  Steg 4
  Sätt pris på din laddplats vi rekommenderar ett pris ifrån 5kr kWh.


  Steg 5.
  Sätt tillgänglighet på din laddplats. 


  Du kan antingen välja att din laddplats ska vara öppen 24/7 alltså hela dygn eller…  …öppet olika tider under dagen.

  Steg 6.
  För att vi ska kunna automatisera och styra din laddbox så behöver du välja vilket laddboxmärke du har.


  Steg 7.
  När du valt ditt laddboxmärke så ber vi dig logga in med samma inloggningsuppgifter som du använder till din laddbox app. Om du inte har någon app installerad eller inte kommer ihåg din kod behöver du kontakta den installatör som kopplade in laddaren åt dig.  Steg 8.
  Ange identitet på de laddboxar som ingår i din laddplats.  I exemplet nedan så är identiteten Cake och således ska den fysiska laddboxen även märkas med det namnet. Avsluta installationen med att tryck på Spara knappen längst ner.

  Steg 9.
  Grattis du har nu blivit en av oss en Reloader. Vi kommer göra allt vi kan för att du ska lyckas få din laddplats uthyrd. Synlighet är viktigt därför råder vi dig alltid att köpa eller ladda ner laddskyltar och anvisningsskyltar ifrån hemsidan. Alla våra kunder måste använda minst två av våra märkningar, instruktion och id-tag, på laddboxen. Vi rekommenderar starkt att ni beställer skyltar ifrån appen.


  Steg 10.
  Du ser nu på kartan din laddplats och kan redigera öppettider, pris etc när du vill.


  Om du känner till din (ampere) och spänningen (volt) kan du beräkna effekten (watt) genom att multiplicera dem med varandra. Till exempel: 16 ampere x 230 volt = 3 680 watt. I kilowatt blir det 3,68 kW om du sedan har tre faser på uttaget så blir det tre gånger 3,68 och du får ut 11kW. Se tabellen nedan.

  Tabell:
  16A – 3,68
  20A – 4,6
  25A – 5,75
  32A – 7,36
  64A – 14,72

  Du bestämmer såklart vilket pris du vill sätta själv. Tänk på att du både hyr ut din parkering och servicen att ladda bil. Ta reda på priser på parkering i ditt område och om det är lätt att få parkering. Det finns många parametrar för dig att tänka på när du sätter pris det handlar om som med allt annat om efterfrågan och behov. Vi rekommenderar att du sätt 6kr kWh när du skapar en publikladdplats.

  I din profilvy under fliken Betala ut pengar ser du hur mycket du har tjänat. Du kan göra utbetalning när du inkomst når 500kr eller mer.

  Du får en notis efter varje avslutad laddning.

  För att radera ditt konto så behöver du mejla oss. Därefter får du ett antal frågor för att verifiera att du är ägare av kontot sedan tar vi bort dig ifrån appen. Reload raderar samtliga data ifrån vår databas inom 10 dagar. Vi lagrar ingen information om avslutade kunder. Vill du  återkomma som kund igen behöver du starta ett nytt konto.